Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J10a47n 20S63e69m16i92k

29. 10. 2016 13:20

zakladni premisy mate spatne

jde o to ze i Dalajlama zastava pozici jednotne ciny

jeho oficialni pozice je snaha o obnoveni autonomie tibetu v ramci Ciny podle dohod ktere s cinany uzavrel roku 1950. Dalajlama byl do 1959 poslancem cinskeho parlamentu

Dalajlama nezastava uplnou samostatnost Tibetu, on zastava model vztahu podobny treba sprave Hongkongu .... viz ty jeho dohody s cinany roku 1950

6 0
možnosti
RS

"Politika jednotné Číny není novinkou" . Ani pro dalajlamu. Problem dalajlamy je chovani Cinanu v Tibetu. Ale to by jste mel vedet drive, nez zacnete rozsirovat bludy.

7 1
možnosti
JR

J95a85n 92R94á33ž

1. 11. 2016 18:10

Byl jste v poslední době v Tibetu? Tibet se z otrokářského zaostalého státu stává plně industrializovanou zemí. Jestli bude tempo pokračovat tak zanedlouho se budeme ve srovnání s touto čínskou provincii muset považovat za zaostalou zemi.

0 0
možnosti
JD

V textu je několik omylů:

1. Čína nehledá dodavatele zboží. Čína hledá trh pro své zboží a služby. Čína hledá zajímavé technologie, které by mohla koupit a následně výrobky a službami zásobit svůj trh, ale i trhy ostatní. Na zboží vyrobené v Česku ve většině případů nejsou (dlouhodobě) zvědaví. Nepotřebují ho.

2. Schůzku s představitelem jedné ze světových církví nevnímám jako zpochybnění jednotnosti Číny. A to speciálně v situaci, když už nějakou dobu Dalajláma vůbec odtržení Tibetu od Číny nepožaduje.

3. Víte v jakých zemích oficiálně představitelé státu přijali Dalajlámu? A ve stejné chvíli uznávají územní integritu Číny. A strkali následně jejich vrcholní představitelé hlavy do příslušného Čínského otvoru? Nestrkali.

9 0
možnosti
JC

Je to pravda pár let, ale Rakousko zvolilo presidentem příslušníka wermachtu. Nikdo v Evropě s Rakouskem těch pár let nemluvil, ale Rakousko přežilo. Tak jako i my přežijeme. Ostatně ani dalajláma není nesmrtelný.

0 0
možnosti
PB

P27e63t34r 92B15u24r65i18a55n

29. 10. 2016 11:12

Herman by měl rezignovat nebo být premiérem odvolán. Na to je ale Sobotka příliš velký srab. Není přece možné, aby ministr zastával opačný postoj, než je postoj vlády.

13 4
možnosti
JD

Oni při schůzce řešili odtržení Tibetu od Číny? Jak konkrétně se Hermann dostal do rozporu s oficiální zahraniční politikou? Je v ní uvedeno "s Dalajlámou se nesetkáš?".

Pro vaši informaci - Dalajláma neprosazuje odtržení Tibetu od Číny.

4 1
možnosti
JL

Srovnavat Snowdena s Dalajlamou je nanejvys hloupa demagogie! Snowden je je rodem a obcanstvim American, tudiz zradil svou zemi. Kdezto Dalajlama Cinan a nemuze Cinu tedy zradit a Cina jeho zemi okupuje. To je jako by autor napsal, ze jsme za protektoratu zrazovali Nemecko a pozdeji po srpnu '68 Sovetsky Svaz. Pro Tibetany je Cina totez co pro nas byli okupanti nemecsti a rusti. Pro Snowdena neexistuje zadna omluva, v jeho pripade nic nez podla zrada.

5 4
možnosti
JL

Omluva: Dalajlama Cinan neni, neni me vypadlo.

0 0
možnosti
JR

J42a90r11a 10R18a49n98k

29. 10. 2016 0:10

Na jak dlouho a kolik dalsich blogu:-/, Vam toto setkani bude stacit? Verte mi, ze jen v tech postkomunistickych zemich vychodni Evropy dochazi k dilema.....privitat, ci neprivitat a uplne nejlepsi je jezdit na ruska pozvani na Rhodos, to vsem ceskym duchodcum pomuzeR^

3 4
možnosti

P60e78t71r 35Č84e50j46k20a

29. 10. 2016 12:47

K ježdění na Rhodos musím upozornit na obdivuhodnou nekonzistentnost postojů kritiků Zemana. Na jednu stranu podle vás platí, že se ministr může setkat s kýmkoliv chce.... na druhou stranu ale to samé asi zřejmě neplatí pro prezidenta. Takže buď může ministr vlády zvát koho chce, a pak prezident může jezdit na Rhodos za kýmkoliv (přičemž já si vybavuju diskuzi Kmoníčka na ČT, kde byl "grilován" kvůli tomu, že Jakunin je na nějakých sankčních seznamech USA a jestli je tedy dobré se s někým takovým scházet), a nebo platí, že jezdit na Rhodos je sporné (a k tomu bych se sám přidal, ačkoliv zde není porušení žádné veřejně deklarované politiky) a pak je kritizovatelné i pozvání Dalajlamy na sídlo ministerstva kultury..... ;-)

2 0
možnosti
Foto

S dalajlámou jste se setkal soukromě, nebo jako člen vlády?

Ve chvíli, kdy jsem byl jmenován ministrem, tak jsem ministrem, i když spím nebo i tam, kam císař pán chodí sám. Bylo to ale moje rozhodnutí, vláda o tom nejednala a nebyl jsem nikým pověřen. Takové setkání je plně v kompetenci ministra kultury, který má ve svém resortu také církve a náboženské společnosti.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-daniel-herman-setkani-s-dalajlamou-fz7-/domaci.aspx?c=A161019_102936_domaci_jkk

4 5
možnosti

P41e85t66r 83Č12e64j70k98a

30. 10. 2016 22:54

Tohle jsem přehlídnul - pan Herman se v tomto samozřejmě mýlí, je to jeho v podstatě alibistický výklad, jak se vyhnout zodpovědnosti za podraz vůči kolegům z vlády "vždyť já jsem ministr pořád".... Ještě jednou, tohle byl účelový truc - kdyby chtěl, tak se s Dalajlámou mohl setkat aniž by to vyvolalo větší problém, ostatně tak učinil i Bělobrádek, ale je jenom Hermanův nezodpovědný truc pozvat si ho na úřad a napsat tiskovou zprávu jménem úřadu (a tedy i vlastně za vládu a stát) o oficiálním pozvání. Zkrátka je to zcela vědomej, hloupej a účelovej šprajc.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu - nesouhlasím. Problém mají všichni ministři, kteří se setkání účastnili. Je snad ministr jenom pan úředník, který pracuje od 6:00 do 14:00 a ves svém volném čase je jen obyčejný smrtelník? Jak by to dopadlo ve firmě třeba pana Babiše? Jednatelé půjdou ve svém volném čase na večeři s konkurenční firmou. Jistě, mají na to právo, ale po návratu do firmy by to měli nahlásit majiteli. Jak bude majitel pohlížet na jednatele, který svojí účast na večeři popře a jak na toho, kdo se přizná? Majitel potom může všem dát výpověď, ale pouze ten kdo je čestný se mu může podívat do očí. Nebo ještě extrémnější příklad - máme křesťanskou vládu, ministři budou ve svém volném čase chodit do mešity. Kdo pro Vás bude důvěryhodnější - ministr, který přizná že je muslim nebo muslimové s křížkem na krku?

Nechtělo by to vyměnit šéfa, který si neumí udělat pořádek? Pokud by pan Sobotka odbojného ministra odvolal, na což má právo, určitě by v čínských očích jistě moc hluboko neklesl.

3 0
možnosti
VV

Dobrý den , vše co píšete je OK

3 1
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1376x
Občan ČR, který má obavy ze směřování vlastní země a chce věcně vyjádřit své názory a postoje ke světovému dění.

Seznam rubrik