Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na úřadech práce jsou úřednici všech kategorií placeni minimálně dobře. Nestrádají, když to porovnáme s jejich pracovní činností a produktivitou práce.

0 0
možnosti

P69e20t52r 30Č32e42j78k24a

3. 7. 2022 17:44

A proto je veřejně dobře známo, že jejich platy jsou tak špatné, že jsou to často lidé s nárokem na sociální dávky (protože mají třeba kolem 20k hrubého)? To je "placeni dobře"?

0 0
možnosti

Osobně nechápu proč by platy ve "státním" měly být nižší než v soukromé sféře - jak tu většinou hlásají "internetoví" národohospáři. Argument bývá - my "soukromí" musíme na platy "státních" vydělat, bez nás by pošli hlady. Ve státním je ale jiná struktura pracovníků atd. atd.

0 0
možnosti

Důležitá je produktivita práce. A ta celkově ve státním je nižší než v soukromém. Dále pak ve státním je uměle navyšování vzdělání u pracovních pozic. Např. řadová úřednice ke které chodí nezaměstnaní na schůzky opravdu nepotřebuje VŠ vzdělání. VŠ vzdělání tam dali proto, aby lidi si mysleli, že úředníci nejsou ti neochotní a zapšklí lidé. ALe formální vzdělání s osobností člověka v tomto případě nic neudělá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1376x
Občan ČR, který má obavy ze směřování vlastní země a chce věcně vyjádřit své názory a postoje ke světovému dění.

Seznam rubrik