Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zdá se, že jediný, kdo jednání o vládě protahuje, jsou Piráti.

0 1
možnosti

Piráti vše neustále neúměrně protahují a svoje záměrné protahování svalují na jiné. Ještě nemají ani schváleného Šalamouna a schvalováním dalších ještě ani nezačali.

:-P:-P:-P

0 0
možnosti

Dobře napsáno. Tahle situace tu není zdaleka poprvé a není to doména jen Zemanova. Otázkou tedy je proč už nebyla ÚS řešena dávno. Odpovím si sám, protože nikdo z politiků si nemůže být jistý tím, že by se případně situace nemohla otočit, tedy že by byl zvolen president který bude stranit zrovna jim. Takže to všem, přes pochopitelná řečnická cvičení, v podstatě vyhovuje.

Souhlasím s autorem, že je to vlastně dobře, politika by měla být o umění se domluvit.

0 0
možnosti

M33i38l37a36n 33K21e64s18l

19. 11. 2021 23:23

Ústavu neovládám.Může vetovat nemůže vetovat.To nevím.Je však v ústavě uveden nějaký termín, počet dní,měsíců,roků,ve kterém musí jmenovat vládu nebo ministra?Dočasně je cca 30 let.Neodkladně 10.

0 0
možnosti

Miloš Zeman je tragéd. Plně jej chápu lidsky. Aby se dobře zapsal, byl vzpomínán. Je v situaci totálního rozpadu. Osobního, přes reálné výsledky. Zejména, jeho zahraniční politiky. Ztratil opratě i bič. Na svého tažného valacha - A. Babiše. Přisypáváním ovsa do koryta menšinové vlády, jej mohl vyživovat .

Situace se radikálně změnila. Z lůžka nemocnice se velí blbě. Co hůře, proti parlamentní přesile, většiny. Miloš riskuje. Vláda je potřebná, Covid a rozpočet. To se nezakecá. Proslul, jako soudní recidivista. Zatím se za něj omlouvají druzí. On si o tu Ústavní žalobu říká sám. Opět by následovalo. Štěpení, hysterie. Miloš by se bavil, třeba i vyvázl. Každopádně, k čemu je to dobré? Ostatně, jako celý výkon jeho funkce ... :-)

0 3
možnosti
Foto

Aksi nezbyde nic jiného, než aktivovat článek 66 ústavy. Možné je to, vždyť prezident je stále hospitalizován. Prezident sice tvrdí, že v nejbližších dnech jej z nemocnice propustí, nicméně lékaři z konzilia tvrdí opak - jeho propuštění by prý bylo předčasné a ohrožovalo by jeho život. Jmenování nové vlády je tedy blokováno zdravotním stavem prezidenta.

1 1
možnosti
Foto

Zapominate, že pokud Zeman nejmenuje premiéra přestože je zřetelná vůle sněmovny tak jsou i jiné možnosti žaloby na prezidenta , případně je pořád reálná i aktivace článku 66.

Zeman prostě moc manévrovací prostor nemá

1 0
možnosti

P85e59t58r 16Č15e38j15k86a

19. 11. 2021 20:28

Jediná další možnost je hrubé porušení ústavy - což by připadalo v úvahu až jedině po očividném a zdlouhavém zdržování - a tady se bavíme třeba v řádu několika měsíců - třeba o březnu. Dokud bude aktivně konat a vést jednání, tak je to rovněž ze hry. Prezident je pouze jedna strana toho ústavního aktu..... Já předpokládám, že vláda bude jmenovaná po novém roce - a dva v současnosti nominovaní v ní nebudou (konkrétně Lipavský a Blažek). Co jsem registroval v médiích, tak z Lipavského není nadšeno zrovna ani "konzervativní" křídlo ODS.

1 2
možnosti

J88a33n 51D87o12u66š10e92k

19. 11. 2021 20:03

Dva kluci si poměřují pindíky. Jeden prezident a jeden profesor. Zadržte je na chvilku, jdu si udělat popcorn.

0 1
možnosti

Je to nastaveno tak, že stařík testuje Fialu, co vydrží. Fiala má 2 možnosti: 1) buď se ztopoří, aby předvedl sílu a dá to k Ústavnímu soudu,

nebo

2) ustoupí a bude od začátku své vlády za pitomce. Copak si asi brněnský profesor vybere. Oba chlapi si tykají, jsou to kámoši. Tak se předveďte.

2 0
možnosti

P51e30t86r 64Č34e95j82k72a

19. 11. 2021 19:49

Vy jste ten článek nečetl - on to v tuto chvíli k Ústavnímu soudu dát nemůže, protože ještě není předseda vlády. Jde o kompetenční spor mezi předsedou vlády a prezidentem republiky - nejde o kompetenční spor někoho, kdo by časem mohl být předsedou vlády a prezidentem. Dokud ho prezident nejmenuje, tak není co podávat Ústavnímu soudu.

2 1
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1376x
Občan ČR, který má obavy ze směřování vlastní země a chce věcně vyjádřit své názory a postoje ke světovému dění.

Seznam rubrik