Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Slovíčkaření nic nemění na faktu, že úředníky samospráv stejně platí stát, který přeposílá peníze z ministerstev do krajů!!!

Nebo jak získávají peníze jednotlivé samosprávní celky? Jsou to příspěvkové organizace? Platí úředníci samospráv nějaký pravidelný členský příspěvek? Takže těch 45,93 mld za 76 000 úředníků samospráv jde ze státního rozpočtu úplně stejně jako těch 36 mld 76 000 státních úředníků, takže stát dává na mzdy 152 000 úředníků celkově cca 82mld!!! A tenhle fakt nezastře, kdo je konkrétně zaměstnavatel a má pracovní smlouvu.

Takže jste jen potvrdil, že součet úředníků, které platí stát ( a neokecáte jestli přímo, nebo prostřednictvím) se pomalu rovná počtu učitelů.

0 0
možnosti

P77e48t88r 75Č84e74j19k38a

25. 9. 2021 16:03

Kdybyste si to přečetl až do konce, tak zjistíte, že tam je uveden i příspěvek MV ČR na výkon státní správy. Je 13 miliard. Takže ve skutečnosti je to 36 + 13 = 49 mld. Když toto sečtete k poměru k celkovým výdajům státního rozpočtu, tak jste na 0,027 % výdajů za rok 2020..... ;-) Jednoduše řečeno - na výkonu státní správy lze možná ušetřit nízké jednotky miliard korun. Tím opravdu deficit nevyřešíte. ;-) Pokud byste chtěl šetřit, musel byste omezit počet školních zařízení a propustit například velké množství učitelů. Jak uvádím níže - zvýšení platů o 9 % pro letošní rok stojí státní rozpočet 11 mld. - to je 30 % nákladů na platy úředníků.

Nemluvě o tom, že nad rámec velmi nízkých tabulek si platové ohodnocení samospráva určuje sama dle svých rozpočtových možností. Úředníky samosprávy si kraje a obce musí zaplatit samy. Ale jestli chcete státu pomoct třeba tím, že snížíte podíl obcí a krajů na sdílených daních (který se v posledních letech zvyšoval)..... nevím jak to ty přijmou. ;-)

0 0
možnosti
KJ

Váš přístup velmi oceňuji, ale má jednu velkou, převelikou vadu - uvádíte jasná čísla, což by místním spisovatelům nabouralo jejich dávno vytvořené mínění (viz jeden názor níže - "nebudu se v těch číslech a paragrafech přehrabovat").

Takhle si tu karmu nezasloužíte !

Kdo se v tom přece jenom trochu přehrábne, zjistí, že ve školství je 250 tis. lidí a v silových složkách skoro 100 tisíc lidí. Ok, zkusme tedy zredukovat učitele(ky), školníky(ce), kuchařky v jídelnách, vojáky a policajty a pak dozajista nastane ráj na zemi ...

Na těch číslech je jasně vidět, že český rozpočet je vážně v háji.

2 0
možnosti
ZJ

... nebudu se v těch číslech a paragrafech přehrabovat, soudit a hodnotit. Každá duše přisátá na erár z jakékoliv strany nás všechny bude totiž do roztrhání těla přesvědčovat o své ,,neoddiskutovatelné potřebě a nenahraditelnosti"! Já se na to dívám z pohledu uživatele těchto státních ,,služeb" a musím konstatovat, že těch ,,duší" je zkrátka moc, státní správa je drahá, předimenzovaná a je na čase ji razantně redukovat ve všech sférách!! Hlavně takové ty ,,rozhodovače, povolovače, vysvětlovatelů mnoha nesmyslných paragrafů" a majitele všelijakých ,,důležitých razítek"!!!:-/

3 0
možnosti
PK

No. kdysi mi přistál email s těmito počty... Švýcarsko 8.5 milionů obyvatel, 46 000 státních zaměstnanců a naše země 10,6 milionů obyvatel. 482 000 státních zaměstnanců. Pokud ta čísla sedí, není něco špatně?8-o

1 0
možnosti
OU
MB

Melu si pořád svou. Jde o ekonomický incest. Neuvěřitelně drahá služba, kterou si občané platí. "Dítě", má větší kapesné, jako jeho rodičové, poplatníci. Nelze nevidět, že se děje cosi podobného, jako kdysi u Fica na Slovensku. Vznik nové třídy. Je očekávatelně zavázána svému chlebodárci. U nás ještě vystupňováno divizemi pro Ano fert. Kdo přijde s nápadem nutné redukce, je ztracen! Kolo se nedá zastavit ...

Já si vždy vzpomenu na legendárního starostu! Tonyho Čermáka, v Chicagu. Vždyť to jeho město, mělo přibližně tolik lidí, jako ČR - 10 mil. Proboha, jak to tam tehdy dělali ? Vždyť on dokonce obětoval svůj život, při atentátu na prezidenta - Roosevelta. Který z úředníků, by se pro našeho Miloše tak asi obětoval ? :-)

0 0
možnosti

P16e29t85r 16Č24e75j18k40a

23. 9. 2021 22:37

Takže ještě jedno srovnání. Výdaje loňského státního rozpočtu byly 1842,9 miliardy korun. Výdaje na platy státních úředníků z toho tvořily 36 miliard, což je 0,02 %..... Poslední růst platů učitelů (od ledna 2021) o 9 % stojí 11 miliard (tedy téměř třetinu toho, co stojí výdaje na platy všech státních úředníků). Nepřemýšlel jste někdy nad tím, že problém v těch výdajích nemusí být zrovna u úředníků? Ten politický populismus, kdy lidi děsí výdaje na státní zaměstnance a zároveň se všichni shodují, že učitelé a lidi ve školství si přidat zaslouží, hasiči si přidat zaslouží, policajti si přidat zaslouží..... když je to z hlediska rozpočtového problém přesně opačný (ti úředníci jsou v tom podílu nákladů nepodstatná menšina)? ;-)

2 0
možnosti
Foto

Nevím, jaké máte vzdělání, ale takový totální blábol, který je víc jak smíchu nemá cenu reagovat. To je nevěřitelné co může dospělý člověk vypotit.

0 1
možnosti

P65e23t38r 37Č22e10j63k85a

23. 9. 2021 21:54

Jenom triviální "zkušební" dotázek na vás, je to hrozně jednoduché. Jak se z hlediska uzavření liší služební poměr podle služebního zákona od pracovního poměru?

0 0
možnosti
Foto

Státní zaměstnance a zaměstnance státu je úplně stejné není v tom žádný rozdíl ;-D;-D;-D

0 1
možnosti

P34e17t17r 80Č25e93j79k55a

23. 9. 2021 20:42

Je vidět, že tomu nerozumíte, protože jste to nikdy nestudoval a neznáte to.

Proč teorie veřejné správy rozlišuje státního zaměstnance a zaměstnance státu jsem popsal (rozdílnost v zaměstnání pod státní službou a v normálním pracovně-právním vztahu).... A je tam ještě jeden zásadní důvod. Jde o vztah k občanovi. Státní zaměstnanec (úředník podle zákona o státní službě) rozhoduje o vašich právech a povinnostech (dá vám nějaké povolení, nebo vám dá sankci, to je jedno, jeho postup je určen právními předpisy vždycky)...... zaměstnanec státu tohle zákonné oprávnění vystupovat "nadřízeně" vůči občanovi (ze zákona rozhodovat o jeho právech a povinnostech) nemá. Učitelka vám sice může zadat úkol a dát vám za jeho nesplnění pětku, ale nemá to nic společného se správním řízením, chápete? ;-)

1 0
možnosti
Foto

Je rozdíl mezi například Krajským úřadem Ústí nad Labem a Ústeckým krajem. Krajský úřad Ústí nad Labem jsou úředníci placený státem ty řídí ředitel. Do funkce ho jmenuje (resp. odvolává) hejtman s předchozím souhlasem ministra vnitra. Ředitel zajišťuje úkoly v přenesené působnosti kraje vyplývající ze zvláštních zákonů je nadřízeným všech zaměstnanců kraje zařazených do krajského úřadu a kontroluje jejich činnost. Nesmí vykonávat funkce v politických stranách a v politických hnutích. Jeho funkce je neslučitelná s funkcí poslance a senátora Parlamentu České republiky a s funkcí člena zastupitelstva územního samosprávného celku.Kraje, obce obdrží ze státního rozpočtu příspěvek na plnění úkolů v přenesené působnosti. Příspěvek je určen na částečnou úhradu výdajů spojených s výkonem státní správy. V prvé řadě je určen na mzdové a provozní výdaje spojené se zaměstnanci vykonávající státní správu (agendy v přenesené působnosti). Ústecký kraj jsou úředníci samosprávy a platí je samospráva . Najděte si zákon o státní správě a samosprávě. Jasné???

0 1
možnosti

P17e94t22r 16Č92e28j32k30a

23. 9. 2021 20:33

Tenhle nesmysl, co jste sepsal, jsem vám vysvětloval už pod předchozím článkem, nebudu to sem kopírovat.... Najděte si to tam a třeba konečně zjistíte, že žádný zákon o státní správě a samosprávě neexistuje. ;-D

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 2
možnosti
Foto

Pane Konráde plus a ne mínus. Překlep.

0 1
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1376x
Občan ČR, který má obavy ze směřování vlastní země a chce věcně vyjádřit své názory a postoje ke světovému dění.

Seznam rubrik