Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak nakonec to přece jen je vážná věc. Teď jsem se dočetl na aktuálně.cz, že to byl právě ochranný dohled, resp. jeho "nedodržování", co poslalo Pavla Wonku do kriminálu a tedy na smrt. No myslím, že nás Válková kompletka lakuje. Ještě si pustím na na netu nějaký rozhovor s ní, abych viděl, jak mluví a jakou má dikci, to mi dá 98% obrázku (nemám totiž televizi, tak mluvící hlavy nevidím jak je rok dlouhý. Tuhle jsem náhodně pustil nějaké Bábovo mluvení a byl jsem šokován, jak má ten člověk křivá a sevřená ústa, tomu odpovídající hlasový projev. Normální člověk přece musí na první dobrou vidět a slyšet, jak z těch rtů skapává jedna lež za druhou. Ale je pravda, že pokud to člověk vídá a slýchává v televizi každý den, tak si holt zvykne a už to nepozná....).

0 0
možnosti

To si ještě pusťte ministryni financí. U ní je dobře poznat, kdy lže - ústa se jí zkřiví do takového šklebu. Když nelže, najednou se takhle nešklebí. Třeba když se chlubí vařením.

0 2
možnosti

Trošku to přeženu, ale ne moc. Představte si, že by nějaký mladý kariérista za války vstoupil do NSDAP a společně s Adolfem Eichmannem v té době napsal odbornou stať o funkci Gestapa při udržování pořádku. Ani slovo o represích, čistě neutrální článek. Opravdu by to pak po válce podle vás nebyla komplikace pro funkci předsedy komise pro záležitosti židovské menšiny?

Podle mě totiž ano. Kdyby se Válková necpala do funkce, pro niž ji diskvalifikuje její minulost, ani by nikdo tuto minulost nepřipomínal. To je celé.

2 0
možnosti
Foto

No mně případ Válkové připomíná kariéru Brauna, Heisenberga (toho speciálně) a Roepkeho.

0 0
možnosti

Tady to máte napsané lépe: https://blog.idnes.cz/blog.aspx?c=741891

Nikdo Válkovou nelikviduje. Pouze říká, že s toto minulostí není vhodnou kandidátkou na žádný post týkající se lidských práv. Zvláště když ji ani nedovede reflektovat. Obdobně jako dnes ona se kdysi hájil i sám Urválek. Že prý taky o ničem nevěděl.

2 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
PK

Ať jde k soudu a obhájí se. A že se to na ní valí, to je v této spol. normál. Je to jen pokračování honu co vymysleli komunisti a tady to dostalo ještě vhodnější formy pro "nějaký" účel, či "zadání". Nedávno to byla kauza Ráth a jeho privilegia v báni, pak Valíkova forma trestu atd atd.je stále co číst a je zajímavé jak se radostně zdejší diskutující připojují ...;-D;-D;-D

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
OU
PD

podle vašeho striktního přístupu by se státní aparát v poválečném Německu musel zcela zhroutit. Ona totiž ta denacifikace proběhla poněkud jinak, než se traduje

2 0
možnosti
AN

A14l11e22š 87N78o88v48á56k

10. 1. 2020 7:04

existuje ještě dnes ochranný dohled, podle článků v médiích inspirovaný Sovětským svazem?

2 0
možnosti
Foto

Dnes se k tomu ochranný dohled nehlásí, stačí mu inspirace Západem.

3 0
možnosti
PV

Chudinka malinká - oni ji ubližují - hmm - a že ona ubližovala jiným jaksi nevadí 8-o

1 5
možnosti
PV

Její největší pecka byla v roce 2014, když řekla, že za války se čechům nic strašného nedělo a odsoudila odsun Němců :-/

3 0
možnosti
Foto

Pokud je něco manipulativní, tak váš článek.:-)

7 11
možnosti
Foto

No jo, no.... právník za komunistů=služebník režimu. Takhle to holt bylo, na tom není nic divného. Docela mne ovšem pobavilo, že se Válková hájí tím, že tehdy nevěděla, kdo to je Urválek. Tak třeba ta Válková byla a je úplně hloupá, možné je vše. Ostatně dělala za Babiše ministryni, tak to o něčem svědčí - minimálně o tom, že se jí neekluje vůbec nic. (ale na její obhajobu - na vysoké škole jsme měli na tělocvik chlapíka, co se jmenoval Urválek - v té půlce 90. let jsem samozřejmě velmi dobře věděl, kdo to byl prokurátor Josef Urválek - ale s tím tělocvikářem jsem si to nijak nespojoval. O něco málo později jsem se dozvěděl, že je to prokurátorův syn (ale byl to dle mého názoru hodný a férový člověk, často si na něj vzpomenu, bohužel už není mezi námi. Bratranec mi onehdy říkal, že Urválek mladší okolnosti neblahé známosti svého otce velmi těžce nesl a dost kvůli tomu i pil. Tolik tedy k tomu, zda Válková měla povědomost o to, zda Josef Urválek je zrovna ten proslavený nařvanec a vražedný kariérista Josef Urválek).

4 3
možnosti
JV

Dnes snad skoro každý ví, kdo byla Milada Horáková a kdo byl prokurátor Urválek, ale před plyšákem to tak nebylo!

Pamětníci politických procesů, kteří je zažili v dospělém věku, o nich příliš nemluvili a neradi na ně vzpomínali; když v roce 1968 začínali být znovu aktivní lidé jako Josef Smrkovský, Pelikán, ..., tak tito pamětníci kroutili hlavou, co si to ti bývalí komunisté, rozkulačovači, členové akčních trojek a podobní lidé dovolují a proč jim ti naivní nepamětníci tolik věří a podporují je.

To si je dnes málokdo ochoten připustit. Všichni se tváří, že odjakživa věděli, znali souvislosti a nikdy by se s nikým takovým nezahodili, ani bydlením v jedné obci.

Také znám jednoho pana Urválka, je to horolezec, veliký sportovec a živí se jako pokrývač, především výškových budov, věží kostelů, hradů a tak podobně. Je to slušný a pracovitý člověk a myslím, že nikoho zatím nenapadlo pátrat po jeho možném příbuzenství s prokurátorem téhož jména.:-)

Předpokládám, že pokus o dehonestaci paní Válkové přímo souvisí s možností, že by mohla zastávat post ombudsmanky a místo by nemohlo být obsazeno nějakým dalším exotem typu paní Šabatové.

4 6
možnosti
Foto

Válková je bvalá komunistka, která spolupracovala sprototypem komunistického gaunera, který se podílele na persekuci a pošlapávání práv osob, které se nelíbíly komunistickému režimu.

Ochranný dohled byl mimochodem jedním z těch n ástrojů

Nikdo netvrdí, že Válková osobně někoho persekuovala, ale je prostě chucpe aby e stala ombudsmankou, tedy osobou co má lidi chtánit před zvůlí úřadů a státu

7 6
možnosti

P46e49t59r 51Č32e57j35k44a

9. 1. 2020 23:28

Pane Polický, zcela výjimečně musím říct, že proti VAŠEMU názoru v tuto chvíli nic nenamítám.... ale vypíchnu, že je rozdíl mezi tím, pokud napíšete "považuju za špatné, pokud by byla ona se svojí minulostí v KSČ ombudsmankou".... a pokud někdo napíše, že "šikanovala disidenty", protože napsala článek o právním institutu ochranného dohledu, kde nezmínila zneužití tohoto institutu státní mocí za komunistické totality..... Vaše výhrada je totiž zcela oprávněná a pravdivá (já si o Válkové myslím, že je vynikající profesionál v oblasti trestního práva, ale jestli je to vhodný člověk na tuhle pozici, to si zrovna dvakrát nemyslím - stejně jako si nemyslím, že šťastnou volbou byla Šabatová - po tom jak výborně tu funkci zastávali Motejl s Varvařovským). Ta druhá "mediálně prezentovaná" výhrada (viz citované titulky) je pomlouvačná lež a nesmysl.

7 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1376x
Občan ČR, který má obavy ze směřování vlastní země a chce věcně vyjádřit své názory a postoje ke světovému dění.

Seznam rubrik