Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Víte co je podstatné? "Pevnost" Zemanových tvrzení.

Začalo to prohlášením, že nepředložení lustračního osvědčení je nepřekročitelná překážka k jmenování ministrem. Tři dny nato byl Babiš ministrem a místopředsedou vlády.Pokračovalo tvrzením, že pokud Mynář nezíská prověrku do měsíce, bude se to řešit (pravda: ponechání ve funkci je také řešením), po měsíci se objevila presumpce neviny: je třeba počkat na výsledek, ale rozhodně si kancléře bez prověrky neponechá. A vidíte: bude tam i ve druhém období.

A stejné je to s jmenováním premiéra: nejprve oba pokusy dá bez výhrad Babišovi. Pak prohlášení před novináři, že bude požadovat záruku podpory 101 poslance (všiml jsem si, že to prohlášení zaznělo před prezidentskými volbami a znaje Zemanovu pravdomluvnost, nebral jsem to vážně; nejsem tedy překvapen). Náhle stačí, bude-li pro důvěru hlasovat většina přítomných. (Poslední prohlášení lze číst rovněž jednoznačně: snížení kvóra komunisty je již dohodnuto.)

3 0
možnosti

P46e39t60r 40Č26e11j70k58a

10. 2. 2018 10:50

Někdy ke změně postoje dojde, to nepopírám, ale jak říkám - vláda s důvěrou je ten hlavní bod a jestli je důvěra získána prostřednictvím 101čky (tedy většiny všech) nebo odchodem části poslanců ze sálu a tedy sníženým kvórem, je naprosto nepodstatná otázka - obě varianty jsou naprosto relevantní postup. Já chápu tu 101čku jako číselně snadno pochopitelné vyjádření pro "většinu", ale jestli ta většina bude 101 nebo třeba 95 při sníženém kvóru, to už zas tak dramaticky neřeším - za mě to vůbec není podstatné.

2 1
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že se pomalu rozehrává aféra s emaily ve prospěch Zemana, tak rád konstatuji, že jsem dostal jednu sms ve prospěch Zemana, pět emailů ve prospěch Drahoše, z téhož zdroje pak jeden hromadný přeposlaný email ve prospěch Zemana, který mě měl přesvědčit, jací jsou příznivci Zemana lumpi.

1 1
možnosti
Foto

Za lež může být považována toliko vědomě pronesená nepravda s cílem získat vlastní prospěch na úkor někoho jiného.

2 1
možnosti

Drahošovi trubadúři mlčí.

2 1
možnosti
Foto

Pane Čejko. Nepravda a lež jsou ekvivalenty (v matematice). Pravda pravdy je pravda. Pravda nepravdy je lež (nepravda). Nepravda nepravdy je pravda. Mělo by platit i pro osoby s "právnickým vzděláním".

0 0
možnosti

P68e29t42r 57Č81e96j10k54a

10. 2. 2018 10:21

S tímto mi sem nechoďte - v běžném životě jsou pravda a lež poněkud jiné kategorie, než v matematice.... mimochodem, tenhle článek s právem nemá vůbec nic společného.

2 0
možnosti
Foto

demaqgog je nástroj propagandy, není třeba jej brát vážně

5 3
možnosti
Foto

R^ Prastará dětská hra, tzv. tichá pošta, jen využívaná vědomě a v praxi s cílem manipulativním. Jinak nic nového;-)

3 1
možnosti

Předpokládám, že projekt Demagog by byl v USA označený jako "zahraniční agent", což platí pro organizace, které berou peníze ze zahraničí. Stejně tak ČvT, "Rekonstrukce státu", ......

3 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS